Esti pe pagina: Acasa › 2% › 2%

2%

Susţineţi prin donatii 2 % munca voluntarilor din
Asociatia Nonprofit CLUBUL SPORTURILOR MONTANE Hunedoara

Donaţii de la persoane fizice

Puteti sa redirectionati 2% din impozitul anual reţinut de stat, spre Asociatia Nonprofit CLUBUL SPORTURILOR MONTANE Hunedoara

Cum procedati?

Persoanele fizice care au realizat, in anul 2009, venituri din salarii si care doresc sa vireze 2% din impozitul anual, catre Asociatia Nonprofit Clubul Sporturilor Montane Hunedoara, completeaza ,,cererea 230'' privind destinatia sumei reprezentind 2% din impozitul anual datorat catre stat.
Actele se pot depune personal, prin posta (recomandate) la Administraţia Financiară de care aparţineţi conform adresei din buletin sau puteti contacta asociatia noastra, telefonic sau prin email si vom depune noi aceste actele la fisc, fara a mai fi nevoie de un efort din partea dumneavoastra. Formularul 230 se poate descarca aici
Pentru relatii ne puteti contacta la adresa de email: sopincean_m@yahoo.com persoana de contact Mihaela Sopincean – Presedinte asociatie sau la
tel. 0766691956; 0723-197183. Va multumim!

Sponsorizari de la persoane juridice
Puteti sa directionati impozitul pe profit pe care il virati statului, catre Organizatia Nonprofit CLUBUL SPORTURILOR MONTANE Hunedoara

Cum procedati?
Persoanele juridice care au realizat, in anul 2009, profit din activitatea desfasurata si care platesc impozit pe profit statului, pot alege sa directioneze din acest impzit 3 ‰ din cifra de afaceri, catre Asociatia Nonprofit Clubul Sporturilor Montane Hunedoara, reducand astfel suma dirijata catre stat si contribuind la cresterea puterii de actiune a societatii civile.
Puteti completa ,,Declaratia 200'' declaratie privind veniturile realizate, si care se poate descarca de aici:
Potrivit art.31, contribuabilii care efectueaza sponsorizari pot deduce sumele aferente din impozitul pe profit daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
-se incadreaza in limita de 3 la mie din cifra de afaceri
-nu depasesc 20% din imozitul pe profit datorat.

"Contribuabilii care efectueazã sponsorizãri, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente dacã sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) sunt in limita a 3 ‰ din cifra de afaceri
b) nu depasesc 20% din impozitul datorat pe profit (Capitolul III, Art 31, paragraf (4)) Obs.: - sponsorizarea trebuie sã fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective)!
- aceste prevederi anuleaza orice prevederi contrare din Legea sponsorizarii.
LEGEA IN VIGOARE CU PRIVIRE LA ACEST ASPECT ESTE:
Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu Normele metodologice de aplicare
Obs.: O firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele care vor fi mentionate, dar pentru suma care depaseste limita indicata pentru fiecare exemplu in parte, se plateste impozit pe profit!
CUM SE DEDUC CHELTUIELILE DE SPONSORIZARE iN CAZUL FIRMELOR, DIN IMPOZITUL PE PROFIT?
EXEMPLUL 1
O firma are o cifra de afaceri de 300 000 RON si dupã scaderea cheltuielilor deductibile, ramane un venit net de 62 500 RON (valoare impozabila!).
Pentru acesta suma, firma datoreaza un impozit de 16% din valoare, adicã 10.000 RON. Pentru a putea fi scazuta integral din impozit, suma ce poate fi cheltuita pe sponsorizari trebuie sa indeplineasca simultan douã conditii:
- sa nu fie mai mare de 0.3‰ din cifra de afaceri, adicã 900 RON
- sa nu fie mai mare de 20% din impozitul datorat pe profit, adicã 2.000 RON
In acest caz, suma de 900 RON satisface ambele condiþii. Deci, daca aceastã firmã va face o sponsorizare de 900 RON, ea va plãti numai 9.100 RON impozit pe profit (in loc de 10.000 RON).

EXEMPLUL 2
O firma are o cifra de afaceri de 200 000 RON si dupa scaderea cheltuielilor deductibile, ramane un venit net de 12 500 RON. Firma datoreaza un impozit de 16% din valoare, adicã, 2.000 RON. Pentru a putea fi scãzuta integral din impozit, suma ce poate fi cheltuita pe sponsorizari trebuie sã indeplineasca simultan douã conditii:
- sã nu fie mai mare de 0.3‰ din cifra de afaceri, adicã 600 RON;
- sa nu fie mai mare de 20% din impozitul datorat pe profit, adicã 400 RON.
Rezulta, deci, ca suma ce poate fi scazutã integral din impozit, ca sponsorizare, este de 400 RON (deoarece ea satisface simultan ambele condiþii!) si, in acest caz, firma va plati un impozit in valoare de 1.600 RON (in loc de 2.000 RON).

CUM VOR FI UTILIZATE FONDURILE PROVENITE DE LA FIRMA DVS.?

-pentru reabilitarea zonelor degradate de activitatea umane
-pentru protectia naturii (arii naturale protejate, specii protejate si pe cale de disparitie)
-pentru educatia tinerilor si a copiilor
-pentru sustinerea comunitatilor rurale
-pentru pastrarea si promovarea traditiilor si obiceiurilor neamului
-pentru cercetare si explorarea pesterilor

CARE VOR FI AVANTAJELE FIRMEI DV.?

1. Imbunatatirea calitatii mediului nostru de viata
2. Promovarea calitativa a imaginii firmei dvs.!
3. Beneficii fiscale (a se vedea exemplele)!
4. Aparitia numelui firmei dvs. pe materialele promotionale ale asociatiei (bannere, pliante, brosuri etc.), mijloc de transport, in cazul diferitelor evenimente!
5. Consolidarea relatiei cu societatea civila!
6. Oportunitatea de a intra in contact direct cu persoanele care vor beneficia de sprijinul dvs.!
7. Utilizarea fondurilor in beneficiul comunitatii noastre!

Pentru a ne bucura impreuna cu copii si nepotii nostrii de susurul raurilor, frematul padurilor si cantecul pasarilor sustineti Asociatia Nonprofit Clubul Sporturilor Montane Hunedoara in atingerea scopului său.

Contul nostru este: RO92RNCB0162019888970001 – BCR Hunedoara

Cod fiscal (CIF) este: 15920857

TEL 0766691956 – Mihaela Sopincean – Presedinte Asociatie

Email : sopincean_m@yahoo.comWeb : www.speo-csm.ro